Nolan jövőre ledobja az atomot – Oppenheimer-előzetes

Christopher Nolan nemcsak a filmjeivel, hanem a témaválasztásaival is meg tudja lepni az embert. Első életrajzi filmje a tudós J. Robert Oppenmeierről fog szólni, akinek, Teller Ede és Szilárd Leó mellett, központi szerep jutott az atombomba kifejlesztésében.

A brit rendező, Christopher Nolan a hányatott sorsú Tenetje után következő filmjével új vizekre evez. Az idő vezérelte thriller műfaji komfortzónájából Kai Bird és Martin Sherwin American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenmeier című könyve mozdította ki, amelynek megfilmesítésének finishébe érkezett. Az Oppenheimerhez nem győztek sorban állni a sztárok: már csak a parádés szereposztás végett is érdemes lenne megnézni a filmet. Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Gary Oldman, Kenneth Branagh, Jack Quaid (The Boys), Rami Malek, Josh Hartnett, Gustaf Skarsgård (bizony, Loki a Vikingekből), Casey Affleck, Dane DeHaan és még sorolhatnám, mennyi mindenkit láthatunk majd feltűnni az IMAX szélesvásznán 2023. július 20-tól.

Az biztos, hogy megint olyat láthatunk, amilyet még azelőtt sohasem, és nemcsak a – jó nolani szokás szerint – CGI-mentes atomrobbanás pazar és hihetetlen képsorait, hanem a történet terén is. A kamera mögött ismét Hoyte Van Hoytema operatőr foglal helyet, a zeneszerző pedig a manapság sokat foglalkoztatott Ludwig Göransson lesz (lehetőleg a Tenet disszonáns visszhangjait ezúttal otthon hagyja). A filmre még mindig több, mint fél évet kell várnunk, de addig itt az első előzetes magyar szinkronos verziója.

Szólj hozzá!