A kubai Ana de Armas címszereplésével kel életre Marilyn Monroe a Szösziben

Marilyn Monroe-t úgy láthatjuk, ahogyan még sohasem: egyrészt a feltörekvő kubai színésznő, Ana de Armas tolmácsolásában, másrészt Joyce Carol Oates  fiktív életrajzi adaptációjának tükrében.

Az amerikai írónő, Joyce Carol Oates az ezredfordulón megjelent Marylin Monroe életrajzi kötete, a Blonde rendhagyó abból a szempontból, hogy a közismert tényeket mossa össze az emocionális fikcióval. Oates az ikonikus színésznő perspektívájából mutatta be a huszadik század közepének  ellentmondásos amerikai társadalmát, amely előbb piedesztálra emelte, majd mélybe taszította. Norma Jeane gyermekkorától a sztárságig kísérte végig a nem mindennapi életút stációit. Az írónő empatikus Marilyn Monroe-megközelítése már megélt egy megfilmesítést, most Andrew Dominik  író-rendező adaptálja képernyőre a Netflix színeiben. Dominik korábbiakban előszeretettel mutatta meg Brad Pittet lelkiismeretes gengszterként  különböző korszakokban (Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, Ölni kíméletesen), most az 1950-es évek legismertebb szexbombája bőrébe bújtatja Ana de Armast.

Az ambíciózus kubai színésznő a Szárnyas fejvadász folytatásában kapott kigurási lehetőséget, amelyet aztán a Tőrbe ejtve sztárparádéjában, majd a legutóbbi James Bond-moziban kamatoztatott. A Szöszi címszerepében most megmutathatja tehetségét, ami akár a jövő évi Oscar-gála vörös szőnyegére is repítheti. A filmben Adrien Brody, Bobby Cannavale, Garret Dillahunt és Julianne Nicholson lesznek a partnerei. A Szöszit szeptember 28-án tekinthetjük meg a Netflix műsorán.

Szólj hozzá!