A vizsgát mindig A játszma követi – itt van Kulka János új filmjének az előzetese

A vizsgán Kulkáékkal együtt 1957-ben átestünk, és Köbli Norbert forgatókönyvíró Bergendy Péter rendezővel karöltve az előző évtized legjobb magyar thrillerjét tette le az asztalra. Hat évvel később azonban A vizsga egy játszmában folytatódik. Itt a teljes előzetes!

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt) élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

jatszma plakat

A folytatást ismét Köbli Norbert vetette papírra, és felsorakoznak benne az előző részben megismert színészek Kulka János mögött felsorakozva, a rendezői széket most azonban Fazakas Péter foglalta el, akivel Köbi a Szabadság – Különjárat és az Árulók című filmjét készítette. Köbli Norbert így fogalmazott a filmről: „A játszma Kulka János miatt létezik, neki írtam. Ő ugyanaz az ember maradt, aki volt. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején.” 

A játszma június 9-én kerül a mozikba.

Szólj hozzá!