Előzetes-mustra: Sikoly, Szellemirtók: Az örökség, Ambulance

Sikoly, szellemirtás és akció a nosztalgia jegyében! A szellemek hol tiniket ölnek, hol meg gyerekeket riogatnak, Michael Bay pedig már megint mindent ízzé-porrá zúz!

Sikoly / Scream

Wes Craven tinihorrorja 1996-ban szenzációsan karikírozta ki a zsánert. Ahogy az lenni szokott, egyik folytatása sem ért a nyomába, pedig mindet Craven vezényelte le. Talán az 5. epizóddal ez másképp lesz, amely a 25. évfordulóra készült el az Aki bújt rendezőpárosával, Matt Bettinelli-Olpinnal és Tyler Gillett-tel. A korábbi filmekből három főbb szereplő is visszatér Neve Campbell, Courteney Cox és David Arquette személyében. A trilógiát követően a 4. rész elég döcögősre sikerült, ez az új etap azonban se nem remake, se nem reboot lesz annak ellenére, hogy elhagyták a film számozását. A cél az 1996-os eredeti hangulatának a megidézése. A borzongató nosztalgia a jövő év elején tölt majd el minket a mozik sötétjében.

Szellemirtók: Az örökség / Ghostbusters: Afterlife

Ivan Reitman fia, Jason készítette el az ikonikus Szellemirtók folytatását. A 2016-os női verziót most felejtsük is el, Az örökség is szemet huny fölötte. A korábbi, és ez a mostani előzetes is csak megerősíti bennem a nosztalgikus érzést, hogy az új rész a 80-90-es évek gyerekbarát kalandfilmjeinek hangulatában készült. Finn Wolfhard a Stranger Thingsből, Paul Rudd pedig Hangyaként nőhetett korábban a szívünkhöz, Mckenna Grace meg kiköpött Dr. Egon Spengler, kislány változatban. És ami a legfontosabb, hogy visszatérnek a nagy öregek: Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson és Sigourney Weaver is. Az új előzetes több akciót villant, és mindegyik nagyon jól néz ki. A filmre sem kell már sokat várni, november 18-án beülhetünk rá a hazai mozikba.

Rohammentő / Ambulance

Michael Bay a Netflixes Six Underground agymenése után összedobott egy faltól-falig akciófilmet a mozik számára is. Az Ambulance egy dán film remake-je, ahol a jeles rendező kapva kap az alkalmon, hogy lezúzza fél Los Angelest. Egy félresikerült bankrablást követően Jake Gyllenhaal és a Kampókéz sztárja, Yahya Abdul-Mateen II egy mentőautóval menekülnek a helyszínről. Az Ambulance egy bankrablós-túszejtős sztori, amely a ’90-es évek akciófilmjeit idézi. Bay ismét elemében érzi magát. A filmet jövőre, február közepén mutatják be a tengerentúlon, magyar premierről egyelőre nincs infó.

Frissítve: a magyar címe Rohammentő lett, a hazai premier dátuma: 2022. február 17. A magyar szinkronos előzetest itt láthatjátok:

Szólj hozzá!