Hosszú és látványos előzetes érkezett a Dűnéhez

Az idei év legnagyobb filmes szenzációjának ígérkezik Denis Villeneuve Dűnéje, amelyhez szemkápráztató előzetes érkezett.

Frank Herbert sci-fi klasszikusa kifogott már számtalan rendezőn – köztük David Lynch direktoron is -, a kanadai Denis Villeneuve azonban olyan érzékenységgel és alázattal nyúlt hozzá a kultikus Szárnyas fejvadászhoz, hogy  a folytatás majdnem túlszárnyalta az elődjét. Nagy a várakozás, hogy mire jutott Herbert művével, amelynek adaptációját igazi sztárparádé közepette október 14-én láthatjuk a hazai mozikban.

Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő.
A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell.
Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé.

Szólj hozzá!