Előzetes-mustra: The North Water, Jelenetek egy házasságból, The Last Duel

Colin Farrell bálnavadásznak áll, Ingmar Bergman klasszikusa az HBO-tól új köntös kap, Ridley Scott egy párbaj erejéig visszatér a sötét középkorba. A jeges északra, a rideg középkorba és egy elhidegült házasságba kalauzol el az előzetes-mustra!

The North Water

Ian McGuire nálunk is megjelent Északi vizeken című kalandregényének  sorozat-verzióját készítette el az AMC, amely Dan Simmons Terror-adaptációjával már bizonyította, hogy mennyire ért a jeges Észak képernyőn való megjelenítéséhez. Most is biztosra ment, és a főbb szerepekre olyan színészeket kért fel, mint Colin Farrell, Jack O’Connell és Stephen Graham. Az 5 epizódos minisorozatot a Hétvége (2011) és a 45 év (2015) író-direktora, Andrew Haigh adaptálta és rendezte, amelynek pilotja már el is startolt az AMC műsorán.

A történet egy kegyvesztett katonai sebész, Patrick Sumner (O’Connell) története, aki hajóorvosnak szegődik el egy bálnavadász-hajóra az Északi-sarkvidékre. A fedélzeten helyet kap a legénység között egy gyilkos pszichopata is, és Sumner hamarosan a túlélésért küzd a jeges sarkvidéki pusztában. A sorozat első része július 15-től látható az AMC-n, és hetente érkeznek az újabb epizódok.

Jelenetek egy házasságból

Ingmar Bergman filmrendező svéd drámája a házasság tűpontos pszichológiáját ábrázolta a képernyőn, amely egy házaspár életét követte nyomon a boldog kezdetektől a gyilkos hétköznapok korrodálta elhidegülésig. Az HBO leporolta a klasszikust, és Jessica Chastain-Oscar Isaac páratlan párosával újraforgatta. A minisorozatot a nagysikerű Terápia és A viszony showrunnere, Hagai Levi tolmácsolásában láthatjuk majd a képernyőn, és a producerek közt helyet kapott Daniel Bergman is, az eredetit rendező kultikus direktornak a fia. A sorozatot szeptemberben láthatjuk az HBO műsorán.

Az utolsó párbaj / The Last Duel

Ridley Scott ismét kosztümös-lovagos középkori drámával vesz le minket a lábunkról, melynek forgatókönyvét Eric Jager azonos című, magyarul sajnos még napvilágott nem látott könyvéből többek közt Matt Damon és Ben Affleck adaptálta. Emlékeztetőül Damon és Affleck a Good Will Hunting közösen írt szkriptjéért 1998-ban Oscar-díjat kaptak. A két író színészként is megcsillogtatja tudását a filmben Adam Driver és Jodie Comer (Megszállottak viadala) mellett.

A történet 1386-ban játszódik Franciaországban, témája az utolsó hivatalosan elismert párbajról szól egy normand lovag és egy földesúr között. A lovag felesége nemi erőszakkal vádolja meg a földesurat, mire a bíróság Istenre bízza a döntést. A film nemcsak egy látványos bajvívásról szól, hanem egyben korlenyomat: miközben ellenséges csapatok garázdálkodnak az országban, a pestis és az éhezés tizedeli a lázadás közelébe került lakosságot, addig a hatalom által szankcionált istenítélet keretein belül esik egymásnak két jobb sorsra érdemes ember. A filmet októberben mutatják be, egy hónappal a már most hatalmas botrányt kavaró Gucci-film előtt, amelyet szintén Scott rendezett.

Update: magyar szinkronos előzetes!

Szólj hozzá!