Előzetes-mustra: Új múlt, Alapítvány, Invasion, Settlers

Hugh Jackman virtuális valóságot és álomképet teremt, Isaac Asimov Alapítványt, az idegeninvázió sokszemszöges drámát kap, a Mars meg telepeseket.

Új múlt (Reminiscence)

Hugh Jackman legújabb produkciójáról, a Reminiscence-ről született már facebook-posztunk, azóta annyi történt, hogy magyar forgalmazót, címet, premierdátumot és szinkronos előzetest kapott a film. Christopher Nolan sógornője, Lisa Joy a férjével közösen levezényelt Westworld után sem üldögélt tétlenül a babérjain, hanem saját forgatókönyvéből összehozta első nagyjátékfilmes rendezését. A noir hangulatú és különleges látványvilágú sci-fi thrillert itthon augusztus 19-én láthatjuk, Jackman mellett Rebecca Ferguson és Thandiwe Newton főszereplésével.

A jövő nem ígér semmi jót. Amerika nagyvárosai víz alá kerültek. De Nick Bannister magándetektív (Hugh Jackman) ebből él: a jövőtől elforduló embereknek nyújt különleges szolgáltatást. Agyakban nyomoz, az agy sötét titkait kutatja, és aki fizet neki, azt hozzásegíti rég elfelejtett emlékeihez. Aztán találkozik Mae-vel (Rebecca Ferguson), és örökre megváltozik a jelene. Meg a múltja és a jövője is. A nő felbukkan az életében, azután eltűnik, ő pedig a nyomába veti magát. Miközben mások emlékeiben kutat a köddé vált nő után, egy veszélyes összeesküvés nyomaira bukkan, de ő nem adja fel: már az életét is odaadná érte, hogy újraalkossa a múltat, és megváltoztassa a jövőjét.

Alapítvány (Foundation)

Az Apple tavaly közreadott ízelítőjétől anno konkrétan leesett az állunk: egyrészt a merészségtől, hogy a streamingszolgáltató bevállalta, hogy filmre viszi Isaac Asimov addig megfilmesíthetetlennek gondolt világát, amelyen eddig semelyik nagy  filmstúdió nem talált fogást; másrészt az izgalmas felütéstől, ami minden sci-fi rajongónak megdobogtatta a szívét. Hosszú idő után most végre láthatunk egy hosszabb, eredeti nyelvű előzetest is, ami soha nem volt időszerűbb: vajon elbukik-e az emberiség, és tovább tudja-e menteni a tudását? A nagyívű sorozat első három epizódját szeptember 24-én láthatjuk az Apple Tv-n.

Invasion

Ha már Apple Tv és sci-fi klasszikusok: a streamingszolgáltató műsorán mutatkozik be október végén H.G. Wells Világok harca inspirálta, inváziós sci-fibe bújtatott drámája, amelynek az az érdekessége, hogy a földönkívüliek látogatását több, eltérő nemzetiségű szemszögből fogja bemutatni. A hangulatos előzetese alapján hajlok rá, hogy a hangsúly nem a sci-fire, hanem a karakterdrámákra helyeződik. A sorozatban feltűnik Sam Neill is.

Settlers

A Mars első telepeseinek nehéz lesz az élete: nemcsak a zord és embertelen körülményeket kell majd túlélniük, hanem, úgy tűnik, egymást is. A Settlers elsőfilmes produkció, ehhez képest meglehetősen impozáns. Az eredeti nyelvű előzetesét elnézve azonban nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy valójában egy sci-fibe csomagolt pszichothriller, ami a szereplők macska-egér harcát állítja majd fókuszba. Mindenesetre A múmia múmiája, Sofia Boutella mindent megtesz a túlélésért, miközben a Trainspotting Simonja, Jonny Lee Miller az isten tudja, merre kódorog. A filmet július 23-án mutatják be a tengerentúlon, hazai premierről nem szól a fáma.

Szólj hozzá!